Informacje ogólne

  1.      Niniejsza polityka prywatności sklepu internetowego działającego pod adresem sprzetybudowlane.pl jest skierowana do Użytkowników sklepu i określa zasady korzystania z danych osobowych Użytkowników oraz sposób ich zabezpieczenia.
  2.      Brak akceptacji niniejszego dokumentu jest równoznaczny z brakiem możliwości korzystania z usług sklepu internetowego w tym składania zamówień.
  3.      Regulamin sklepu można znaleźć pod adresem: http://sprzetybudowlane.pl/content/3-terms-and-conditions-of-use
  4.      Administratorem danych osobowych użytkowników zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2016r., , poz. 922 ze zmianami, zwaną dalej „Ustawa o ochronie danych osobowych”) jest Usługodawca, tj. Sklep Spożywczy MIŚ Tomasz Zawadzki z siedzibą w Santoku, adres: 66-431 Santok, ul. Gorzowska 86.
  5.      Administratorem danych osobowych Kupującego zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych jest Sprzedający.

 

Zbierane dane

  1.      Użytkownik może przeglądać Sklep Internetowy bez konieczności swoich danych osobowych i konieczności rejestracji.
  2.      Zgodnie z regulaminem warunkiem złożenia zamówienia przez Użytkownika jest podanie danych w celu zawarcia umowy sprzedaż.
  3.      Usługodawca, sprzedawca oraz podmioty trzecie (firma kurierska) zbiera następujące dane: imię, nazwisko, numer identyfikacji podatkowej NIP, adres e-mail, nick, telefon kontaktowy, adres dostawy, dane wymagane do realizacji płatności za zamówienie.
  4.      Usługodawca zbiera dane użytkowników w celu zawarcia z Użytkownikiem umowy o świadczeniu Usług związanych z realizacją zamówienia, umowy sprzedaży.
  5.      Rejestracja konta wymaga od użytkownika podania Loginu oraz Hasła zabezpieczającego konto.
  6.      Podczas korzystania przez Użytkownika ze Sklepu Internetowego automatycznie zbieraną są dane dotyczące Użytkownika, do tych danych należą: adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, system operacyjny, zainteresowania, wiek. Dane te mogą być zbierane przez pliki cookies oraz system Google Analytics.
  7.      Pliki cookies to pliki wysyłane do komputera lub innego urządzenia Urzytkownika podczas przeglądania strony Sklepu Internetowego. Pliki te zapamiętują preferencje użytkownika które używane są w celu:
  •      podnoszenia jakości usług,
  •      poprawnego wyszukiwania i trafności wyświetlanych Produktów,
  •      tworzenia statystyk oglądalności,
  •      utrzymywania sesji zalogowanego Użytkownika
  •      Pliki coockies nie ingerują w konfigurację urządzeń lub oprogramowania Użytkownika

     Użytkownik może nie wyrazić zgody na wykorzystywanie plików cookies (takie ustawienia należy skonfigurować w przeglądarce):

     Administrator może korzystać w Sklepie Internetowym z usług Google Analytics, Universal Analytics dostarczanych przez firmę Google Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA) oraz z usługi Piksel Facebooka dostarczanej przez firmę Facebook Ireland Limited (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irlandia). Usługi te pomagają Administratorowi analizować ruch w Sklepie Internetowym. Gromadzone dane przetwarzane są w ramach powyższych usług w sposób zanonimizowany (są to tzw. dane eksploatacyjne, które uniemożliwiają identyfikację osoby) do generowania statystyk pomocnych w administrowaniu Sklepie Internetowym. Dane te mają charakter zbiorczy i anonimowy, tj. nie zawierają cech identyfikujących (danych osobowych) osoby odwiedzające stronę Sklepu Internetowego. Administrator korzystając z powyższych usług w Sklepie Internetowym gromadzi takie dane jak źródła i medium pozyskania odwiedzjących Sklep Internetowy oraz sposób ich zachowania na stronie Sklepu Internetowego, informacje na temat urządzeń i przeglądarek z których odwiedzają stronę, IP oraz domenę, dane geograficzne oraz dane demograficzne (wiek, płeć) i zainteresowania.

 Wykorzystanie danych

  1.      Dane podane przez Użytkownika, Usługodawca oraz Sprzedający wykorzystują do:
  •      świadczenia usług,
  •      realizacji zamówienia,
  •      zawarcia oraz wykonania umowy sprzedaży
  •      realizacji procesów płatniczych
  •      prowadzenia działać marketingowych
  •       analizy ruchu w sklepie
  •      przyjmowanie i rozpatrywanie reklamacji
  •      prowadzenie korespondencji z Użytkownikiem, w tym udzielenia odpowiedzi na wiadomości Użytkownika
  •       przydzielanie indywidualnych rabatów, promocji do Użytkownika

     Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań Użytkowników w Sklepie Internetowym, zbierania danych demograficznych o Użytkownikach, do personalizacji zawartości Sklepu Internetowego      Dane zbierane poprzez bezpośredni kontakt Użytkownika z pracownikiem/konsultantem Usługodawcy lub Sprzedającego, w tym poprzez Infolinię, , są wykorzystywane wyłącznie w celu kontaktu z Użytkownikiem i udzielenia pomocy Użytkownikowi.

 Przekazywanie danych osobowych

  1.      Dane użytkownika (adres dostawy, telefon kontaktowy) są przekazywane do firmy kurierskiej, spedytorów lub brokerów kurierskich w przypadku gdy Użytkownik skorzysta z dostawy produktów pod wskazany adres.
  2.      W przypadku klienta, który korzysta w sklepie internetowym ze sposobu płatności elektronicznej lub kartą płatniczą dane są przekazywane do operatora płatności w zakresie niezbędnym do obsługi płatności.

 Prawo dostępu do danych

  1.      Umożliwiamy użytkownikowi moduł do zażądania prywatnością (adres aktywny po rejestracji w sklepie internetowym): http://sprzetybudowlane.pl/module/x13privacymanager/manage
  2.      Użytkownik poprzez specjalny moduł ma możliwość wykonania lub zlecenia wykonania operacji nad swoim kontem:
    • zarządzanie zgodami wyrażonymi podczas użytkowania Sklepu
    • edycję danych konta
    • eksport swoich danych do plików zewnętrznych
    • anonimacie danych
    • usunięcie konta
    • ograniczenie przetwarzania danych

 Zabezpieczenie danych osobowych

  1.      Dane osobowe Użytkownika są przekazywane do Usługodawcy przy użyciu szyfrowania. Dotyczy to procesu składania zamówienia oraz logowania. Stosujemy system kodowania SSL.
  2.      Dostęp do konta użytkownika możliwy jest wyłącznie po podaniu indywidualnego loginu i hasła.

Kategorie

INFORMACJE

Producenci

Promocje